DOLAR 32,2728 -0.02%
EURO 35,0921 0.01%
ALTIN 2.475,700,40
BITCOIN 21302540,24%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Usta sanatçı Arif Şentürk 81 yaşında hayatını kaybetti! Arif Şentürk kimdir?

Usta sanatçı Arif Şentürk 81 yaşında hayatını kaybetti! Arif Şentürk kimdir?

Rumeli türkülerinin sevilen ismi Arif Şentürk, 81 yaşında vefat etti. Pazar günü fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılan Arif Şentürk hayatını kaybetti.

ABONE OL
Şubat 16, 2022 19:27
Usta sanatçı Arif Şentürk 81 yaşında hayatını kaybetti! Arif Şentürk kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkücü Arif Şentürk, yaşadığı sağlık problemi nedeniyle pazar günü kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Durumu ağırlaşan Arif Şentürk, hastanede hayatını kaybetti.

Usta sanatçı Arif Şentürk için Zeytinburnu Seyitnizam Camii’nde ikindi namazından sonra cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde oğulları Ercan ve Uğur Şentürk ile kızı İnci Kilimci taziyeleri kabul etti. Törende ailesi ve yakınlarının yanında sanatçılarda yer aldı. Arif Şentürk’ün tabutunun üzerine Türk bayrağı ve Zeytinburnu Amatör Spor Kulübü Yıldızspor’un forması yerleştirildi.

Arif Şentürk’ün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yedikule Mezarlığına defnedildi.

Oğlu Ercan Şentürk, ‘Bizim çınarımız gitti’

Sanatçı Arif Şentürk’ün oğlu Ercan Şentürk, “Bizim çınarımız gitti. Herkesten Allah razı olsun, kimse yalnız bırakmadı. Ne mutlu bize. Yapacak bir şey yok, son dakikaya kadar yanındaydık. By-pass oldu, pil takıldı. Yaş itibariyle kaldıramıyor bünye” dedi. Şentürk’ün arkadaşı sanatçı Soner Özbilen, “Arif benim arkadaşımdan öte can dostumdu. Televizyonun siyah beyaz olduğu dönemden beri Rumeli’yi temsil eden iki sanatçı vardı. Arif Şentürk ve Soner Özbilen. Ne mutlu bize ki biz camiamızı temsil etmekte başarılı olduk. Arif bayrağı çekti birlikte yürüttük o bayrağı. Ben kolumun bir tanesini vermiş oldum. Arif hiç unutmayacağımız türküleriyle aramızda olan bir dostumuz.” ifadelerini kullandı.

Onur Akay taziyede bulundu

Şarkıcı Onur Akay, Şentürk’ün vefatı üzerine yaptığı açıklamada, “Rumeli’nin Arif Aga’sını kaybettik. Arif Şentürk bazı dönemler ilaçlarını almaz ve zaman zaman hastanede tedavi görürmüş. Yine ilaçlarını almadığı için vücudunda ödem oluşmuş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Maalesef bugün yaşam savaşını kaybetti. Cenazesi yarın Çarşamba günü ikindi namazına müteakip Zeytinburnu Seyitnizam Camii’nden kaldırılacaktır. 2001 yılında aynı plak şirketinden albüm yapmış canlı yayınlara katılmıştık. Nur içinde yatsın inşallah.” sözlerine yer verdi.

Faruk Yılmaz açıklamada bulundu

Şarkıcı Faruk Yılmaz, “Yıllarca birlikte çalıştık. Arif ağabey yüreğimizi acıttı. Bugün bizim kara günümüz ama mutlu gitti sanrım bu dünyadan. Çok güzel türküler icra etti. Orijinal bir adamdı. orijinal geldi, orijinal gitti” dedi. Ekrem Pehlivan ise “Renkli önemli bir şahsiyeti kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Rumeli camiamızın başı sağ olsun.” sözlerini kullandı.

ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?

1941 yılında Makedonya’nın Kumanova kasabasında doğdu. Arif Şentürk, ilk ve orta öğretimini Türk okulunda tamamladı.

1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç eden sanatçı, önce Kırklareli’ye yerleşti. Ardından İstanbul’a gelerek Zeytinburnu’nda yaşamaya başladı.

Müzik eğitimini Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda alan Arif Şentürk, 1975 senesinde TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi. Müzik hayatı boyunca 12 albüm çıkardı.

Usta sanatçı, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Yunanistan gibi ülkelerden derlediği türkülerle özellikle Deryalar, Ramize, Safiye ile büyük ilgi gördü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP