DOLAR 32,2786 0%
EURO 35,0377 -0.16%
ALTIN 2.472,350,27
BITCOIN 21435410,21%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marmaris Bördübet mevkisinde orman yangını! Rüzgar, yangının şiddetini artırıyor!
  • Nil Haber
  • Gündem
  • Bülten
  • Marmaris Bördübet mevkisinde orman yangını! Rüzgar, yangının şiddetini artırıyor!

Marmaris Bördübet mevkisinde orman yangını! Rüzgar, yangının şiddetini artırıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Bördübet Amazon Koyu'nda yoğunlukla kızılçam ağaçları olan ormanda, saat 20.00 sıralarında orman yangını çıktı.

ABONE OL
Haziran 21, 2022 23:24
Marmaris Bördübet mevkisinde orman yangını! Rüzgar, yangının şiddetini artırıyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bördübet mevkiinde orman yangını çıktı. Saat 20.00 sıralarında çıkan yangına Marmaris İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Alınan bilgilere göre yangının Değirmenyanı Mevkisine yaklaştığı bildirildi.

Yangının ilk anlarında 2 helikopterle müdahale edilmeye başlandı. Havanın kararmasıyla hava desteği son buldu. Karadan çalışmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada, “20.02’de başlayan yangına 20.10’da ilk müdahale yapıldı. Marmaris’teki orman yangınına 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimizle müdahale ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Takviye için yola çıkıldı!

Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyümeye devam eden alevler geniş bir alana yayıldı. Kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda çıkan yangına müdahalede bulunak üzere Antalya, Denizli ve İzmir’den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Yangın ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

Halk gönüllü olarak yardım ediyor!

Yangın haberini alan vatandaşlar toplanmaya başladı. Orhaniye, Selimiye, Turgut, Hisarönü, Değirmenyanı gibi çevre mahalle ve köylerden vatandaşlar belirli bölgelerden toplanarak ekiplere destek oluyor.

“Durumumuz çok da parlak gözükmüyor!”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Değerli hemşehrilerim, akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Oktay, “En büyük olumsuzluğumuz rüzgarın oldukça şiddetli olması diyen Oktay “Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Ancak rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Veri Politikamızı / Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.