DOLAR 32,2926 0.04%
EURO 35,0389 -0.15%
ALTIN 2.475,020,37
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 16.1 milyar liralık bütçeyi az buldu: ‘Yetmiyor’
  • Nil Haber
  • Gündem
  • Bülten
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 16.1 milyar liralık bütçeyi az buldu: ‘Yetmiyor’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 16.1 milyar liralık bütçeyi az buldu: ‘Yetmiyor’

ABONE OL
Kasım 22, 2021 18:00
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 16.1 milyar liralık bütçeyi az buldu: ‘Yetmiyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Erbaş, 16.1 milyar liralık bütçenin kendilerine yetmediğini ileri sürdü.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bütçemizin yüzde 96’sı maaşlara, personel masraflarına gidiyor. Geriye kalıyor yüzde 4. O yüzde 4’le biz planladığımız hizmetlerin yarısını bile yapamıyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi hakkında Ali Erbaş şunları söyledi:

“Bizim bütçemiz, devlet kurumu olduğumuz için ve çalışanlarda devlet memuru olduğu için bütçemizin yüzde 96’sı maaşlara, personel masraflarına gidiyor.

Geriye kalıyor yüzde 4. O yüzde 4’le biz planladığımız hizmetlerin yarısını bile yapamıyoruz. Bizim personel sayımız fazla. Buna rağmen bizim şu an 15 bin imam ve müezzine ihtiyacımız var.

9 bin de Kur’an kursu öğretmenine ihtiyacımız var. İllerden, ilçelerden, köylerden sürekli arıyorlar bizim köyümüzde, mahallemizde imam yok diye.

Çünkü istediğimiz kadar ilan açamıyoruz. Bu sözler bizi üzüyor. Çünkü devlet imam olarak atamış, onun maaşını verecektir. 130 bin 630 kadar personelimiz var. Bunun dışında camilerimiz, Kur’an kurslarımız yapılıyor. Bunlar devletin verdiği ödeneklerle değil, tamamen milletimizin ve Türkiye Diyanet Vakfı katkılarıyla yapılıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Veri Politikamızı / Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.