DOLAR 32,2901 0.04%
EURO 35,0578 -0.1%
ALTIN 2.472,580,27
BITCOIN 21365060,16%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş’tan açıklama!

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş’tan açıklama!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ben siyasetin içinde değilim" sözlerini kullandı.

ABONE OL
Nisan 11, 2022 13:22
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş’tan açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’den istifa ederek Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Mansur Yavaş ise adaylık talebini reddederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerini yerine getirilmeye devam edileceğini söylemişti.

Mansur Yavaş’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i bugün ziyaret etmesi kulislerde hareketlilik oluşturdu. Yavaş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Belediye Başkanları işini yapmalı

“Ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Beni belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne siyasi partilere, ne de siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne de onların iç işlerine karışmalı. İşini gücünü yapmalıdır.”

Eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum

“Seçilmeden önce şöyle bir söz vermiştim, ‘Bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız’ diye… O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak, eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum.”

Siyasetin içinde değilim

“Bu arada bazen siyasi muarızların konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar rızam dışındadır. Ben de görevimin başındayım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP