DOLAR 32,2755 -0.01%
EURO 35,0789 -0.03%
ALTIN 2.475,110,37
BITCOIN 21367840,12%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Shoji Morimoto, hiçbir şey yapmadan para kazanmanın yolunu buldu

Shoji Morimoto, hiçbir şey yapmadan para kazanmanın yolunu buldu

Japonya'nın Tokyo şehrinde yaşayan 38 yaşındaki Shoji Morimoto, 4 senedir boş zamanını hiçbir iş yapmamak üzere kiraya vererek para kazanıyor.

ABONE OL
Nisan 4, 2022 15:16
Shoji Morimoto, hiçbir şey yapmadan para kazanmanın yolunu buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Euronews’in haberine göre, Tokyo’da yaşayan Shoji Morimoto 2018 yılında Twitter hesabından verdiği ilanlarla eşlik edilmek isteyenler için “hiçbir şey yapmamak” koşuluyla kendini kiralamaya başladı. Farklı bir para kazanma yöntemi bulan Morimoto’nun işinin temel prensibi, yalnızca vaktini müşterileriyle geçirerek para kazanmaya dayalı.

Çocukluğundan beri ailesinin hiçbir şey yapmamasından şikayetçi olduğunu dile getiren Morimoto, bu özelliğini işe çevirmeye karar verdi.

“Kendimi hiçbir şey yapmamak üzere kiralıyorum”

CBS News ile yaptığı röportajda Morimoto aslında ne iş yaptığını şöyle açıklıyor: “Kendimi hiçbir şey yapmamak üzere kiralıyorum, bu herhangi bir özel çaba göstermediğim anlamına geliyor. Herhangi bir konuşma başlatmıyorum mesela, yalnızca kısa konuşmalara yanıt veriyorum, bu kadar.”

4 yıldır çok farklı teklifler de aldığını söyleyen Morimoto, bazılarının kendisinden arkadaş olmak, ziyaretlerde bulunmak gibi taleplerde bulunduğunu ancak teklifleri kibarca reddettiğini belirtti.

540 binden fazla takipçiye sahip

Morimoto’ya göre bu iş modeli başarıya ulaşmış durumda. Sosyal medyada 540 binden fazla takipçisi olan Morimoto, medyanın da ilgi duyduğu biri haline geldi.

Son günlerde Washington Post gazetesinin hakkında röportaj hazırladığı Morimoto’nun son işlerinden biri, örneğin, bir alışveriş merkezinde yemek yiyen bir öğrenciye eşlik etmek oldu. Yemek esnasında konuşmuyor, müşterisine bakmıyor bile. Bunun karşılığında müşterisi yol ve yemek masrafını karşılıyor ve 75 euro kadar bir ücret ödüyor.

Japonya’da yalnızlık son yılların önemli bir toplumsal sorun haline geldi. Japonya Hükümet’i intihar olaylarındaki artışla baş etmek üzere Yalnızlık Bakanlığı kuruldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Veri Politikamızı / Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.