DOLAR 32,2797 0.01%
EURO 35,0424 -0.14%
ALTIN 2.473,370,30
BITCOIN 21401100,32%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tutuklandı
  • Nil Haber
  • Gündem
  • 3.Sayfa
  • 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tutuklandı

16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tutuklandı

Giresun'da Sıla Şentürk'ü (16) öldüren nişanlısı Hüseyin Can Gökçek (21) yakalandı. Sıla Şentürk bıçakla boğazı kesilerek öldürülmüştü.

ABONE OL
Şubat 17, 2022 17:49
16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Perşembe günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sıla Şentürk’ün öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Sıla Şentürk ve ailesi arasında Ocak ayında yapılan görüşmede herhangi bir risk veya tehdit nedeniyle başvuru yapılmadığı belirtildi.

Açıklamaya göre Sıla, Hüseyin Can Gökçek ile 2020 yılında staj için kurulan Whatsapp grubunda tanışmış ve aralarında duygusal bir yakınlık oluşmuştu. Buna göre 2021 yılının Mart ayında Sira’nın ailesi tarafından ilişkisi tanınmadığı için Sira, ailesi tarafından şiddetle saldırıya uğradı ve şüpheliyle birlikte kaçtı. Ailelerinin şikayeti üzerine iki kişi, güvenlik kontrol noktasında polis tarafından gözaltına alındı.

Kısa bir süre sonra Sıla için acil koruma kararı alındı ​​ve bakanlığa bağlı bir teşkilata yerleştirildi. Bu süreçte Hüseyin Can Gökçek de hakkında şikayette bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Yapılan incelemenin ardından ailenin ve çocuğun ortak istekleri doğrultusunda Nisan 2021’de kız evine dönerek psikolojik danışma önlemleri almaya karar verdi.

Aralık 2021’de Sıla’ya yönelik devam eden cinsel istismar davasında aile Hüseyin Can Gökçek’e dava açarken, kız şikayetten vazgeçti. Hüseyin Can Gökçek, sanığın %50 engelli olduğuna dair mahkemeye sunduğu rapor ve Sıla’nın şikayetini geri çekmesi üzerine mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu nedenle babası Sıla’nın kurum bakımına alınmasını istedi.

Aralık 2021’de Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararına göre kız için ikinci bir acil koruma kararı verilmiş ve kız yine Bakanlığa bağlı bir kuruluşta koruma altına alınmıştır.

Takip eden süreçte Sıla, Hüseyin Can Gökçek’ten tekrar şikayetçi oldu ve ailesinin yanına dönmek istedi. Aile, çocukları Syrah’ı da devralmak istedi. Aralık 2021’de kızın ailesi, danışmanlık tedbirlerine devam etme kararına bağlı olarak evine döndü.

Ocak 2022’de danışmanlık tedbiri kapsamında yapılan son görüşmede çocuk veya ailesi herhangi bir risk veya tehditten bahsetmemiş ve bu konuda bir başvuruda bulunmamıştır.

Şubat 2022’deki cinayetlerin ardından Sağlık Bakanlığı uzmanları ailelerle danışmanlık ve psikososyal destek çalışmalarına başladı.

Açıklamada, “Bakanlığımız 21 yaşındaki failin tutuklanmasıyla ilgili yasal süreci takip ediyor. Failin mümkün olan en ağır cezayı alması için olaya müdahale edeceğiz” denildi.

Ünlülerden tepki

Ebru Gündeş

“Daha 16 yaşında bir çocuk… Nasıl kıydınız be caniler… İsimler değişiyor, acı her gün kat be kat büyüyor ama hiçbir şey değişmiyor…”

Cüneyt Arkın

“#SılaŞentürk henüz 16 yaşındaydı..”

Derya Uluğ

“Daha 16 yaşında, kim bilir ne hayalleri vardı… Bu katilleri aramızda rahatça dolaştıran yasalar değişmediği sürece daha çok isim duyacağız maalesef #SılaŞentürk”

Doğa Rutkay

Can Yılmaz

“’16 yaşındaki #SılaŞentürk Giresun’da zorla nişanlandırıldığı erkek Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü. Fail yakalandı.’ Haber burada bitmemeli, bu çocuğu öldüren baştan ayağa kimlerse onları da yakalamalı devlet. Çocuğu el birliği ile öldürenlerden o canın hesabı sorulmalı.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP