DOLAR 32,2826 0.01%
EURO 35,0350 -0.16%
ALTIN 2.473,170,29
BITCOIN 21392260,17%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TikTokçu savcı Nusrettin Saltabaş görevden alındı

TikTokçu savcı Nusrettin Saltabaş görevden alındı

TikTok videoları paylaşan Manisa Turgutlu Cumhuriyet Savcısı Nusrettin Saltabaş, HSK kararıyla görevden alındı.

ABONE OL
Ocak 11, 2022 12:28
TikTokçu savcı Nusrettin Saltabaş görevden alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Turgutlu’nun savcısı Nusrettin Saltabaş Tiktok’ta yayınlanan videosu ile gündeme geldi. Videoda Spor yapan ve şarkı söyleyen savcı videosuyla tartışmalara neden oldu.

Videoda çıplak olarak spor yapan ve şarkı söyleyen Nusrettin Saltabaş, görüntüleri sosyal medya ve medyaya yansıtmasının ardından hesabını kapattı.

Paylaştığı görüntünün haber olmasının ardından savcı Saltabaş mahkemeye başvurarak ziyaret yasağı kararı verdi. Savcı Saltabaş, hakimler ve savcılar kurulu tarafından görevden alındı.

Savcılığın tartışmaları da sosyal medyayı ikiye böldü. Bazı hesaplar savcıları bu tür görüntüleri sosyal medyada yayınladıkları için eleştirse de, bazıları savcıların vatandaşlar gibi özel görüntüleri yayınlamasının normal görülmesi gerektiğini söyledi.

Saltabaş olayı yargıdaki ikinci TikTok davası oldu. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Adliye Meslek Yüksekokulu öğrencisi bir Tiktok videosunu mahkemede çekerek yargıç cübbesi giyerek paylaştı ve gündem oldu.

Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Görüntülerde yer alan şahıs, yargı mensubu veya adliye personelimiz değildir. Söz konusu kişinin daha önce adliyemizde staj yapmış Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili idari yönden inceleme başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP