DOLAR 32,2739 -0.01%
EURO 35,1116 0.05%
ALTIN 2.475,730,40
BITCOIN 21432240,64%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selanikliler çıldırmak üzere! Gizemli sesin kaynağı bulunamıyor

Selanikliler çıldırmak üzere! Gizemli sesin kaynağı bulunamıyor

Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 haftadır devam eden gizemli sesin kaynağı bulunamıyor. Yerin altından gelen ses Selanik halkını uyutmuyor.

ABONE OL
Ocak 19, 2022 12:49
Selanikliler çıldırmak üzere! Gizemli sesin kaynağı bulunamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’ın Selanik şehrinde 5 haftadır rahatsız eden gizemli bir ses kentte merak uyandırdı. Bütün araştırmalara rağmen sesin kaynağı bulunamadı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre, Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, “Baş ağrısı yapan ses, sanki bir meteorun içerisinden geliyor gibi ama kaynağını bulamıyoruz, çıldırmak üzereyiz.” ifadelerini kullandı.

Uyutmuyor!

Selanik Belediyesi Sivil Savunma, Günlük Yaşam ve Acil Müdahale Ekipleri, genellikle geceleri çıkan ve sabaha kadar devam eden gizemli sesi bulmak için her türlü çabayı gösterdi ancak sesin kaynağı bulunamadı.

Şehirlerde yaşayan çoğu insanın sesin gerilimi ve ürettiği titreşimler nedeniyle uyuyamadığı söylenir.

“Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık”

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, gizemli sesin sabit bir hızda sürekli tekrarlayan bir vuruş gibi olduğunu ve kent üzerinde yankı yaptığını belirterek, “Ses bir meteorun derinliklerinden gelir gibi geliyor, başlıyor saatler sürüyor, bir ara duruyor, yeniden başlıyor. Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık, gündüz kentin gürültüsü içerisinde ses kayboluyor. Kent sakinleri çıldırmak üzere, çünkü bazı mahallelerde vatandaş sesten dolayı uyuyamıyor.” ifadelerini kullandı.

Titreşimde var!

Öte yandan Selanik’te yaşayan bazı vatandaşlar, sesi zaman zaman titreşim eşliğinde hissettiklerini ve bilim adamlarının bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi.

Arapoglou, Jeoloji ve Makina Mühendisleri Birliği’nden yardım istendiğini ve sesin kaynağının bulunması için çalışmaların başlatıldığını ancak henüz bir sonuç alınamadığını da sözlerine ekledi.

Selanik Aristoteles Üniversitesi Jeoloji Bölümü Başkanı Jeofizik Prof. Costas Papazachos gizemli ses hakkında yaptığı açıklamada, “Sesin jeolojik kökenli olduğuna dair herhangi bir belirti yok. Ritmik vuruşlarla duyulan periyodik bir ses, yüzde yaklaşık 100 insan tarafından bize bildiriliyor.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Veri Politikamızı / Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.