DOLAR 32,2903 0.04%
EURO 35,0361 -0.16%
ALTIN 2.477,230,46
BITCOIN 21401560,54%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marmaris’in ünlü Turgut Şelalesi yangınlardan sonra ne durumda?

Marmaris’in ünlü Turgut Şelalesi yangınlardan sonra ne durumda?

ABONE OL
Mayıs 24, 2022 00:36
Marmaris’in ünlü Turgut Şelalesi yangınlardan sonra ne durumda?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmaris’in Turgut köyünde bulunan Turgut Şelalesi yıllardır yerli ve yabancı turist akınına uğrayan gizli kalmış bir doğa harikasıdır. Peki 2021 yılında çıkan ve Turgut Şelalesi’ne kadar ulaşan orman yangınları sonrasında bu doğa harikası ne durumda?

Turgut Şelalesi Hangi İl ve İlçededir?

Muğla ilinin, Marmaris ilçesine bağlı Turgut Köyündedir.

Turgut Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Marmarisin güneybatı yönünde bulunan doğa harikası şelale Turgut Mahallesi’ndedir. Marmaris merkeze 33 km mesafede olup, meşhur Orhaniye Kızkumu’na 2.5 km mesafededir. Son kilometre hariç yolu asfalttır. Kendi aracınızla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracınız ile ulaşabilmek için Datça yolunun 12. km’sinde Orhaniye yol ayrımına girmeniz gerekir. İkinci alternatif olarak İçmeler üzerinden de ulaşım sağlanabilir.

Turgut Şelalesine girmek ücretli midir?

Turgut Şelalesi tarihi eser yada milli park değildir. 1. derece sit alanı olarak kabul edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Girişler tamamen ücretsizdir.

Turgut Şelalesi’nde Ziyaret Saatleri Nedir?

Turgut Şelalesi’ne girişlerde herhangi bir giriş-çıkış saati belirtilmemiştir. Fakat bizim önerimiz gündüz saatlerine seyahati planlamak olmalıdır. Gece doğa güzellikleri görmek daha zor olacak ve tüm işletmeler kapalı olacaktır.

Yangınlar Turgut Şelalesi’ni Nasıl Etkiledi?

2021 Ağustos ayında Marmaris Armutalan’da başlayan orman yangını 33 km mesafede bulunan Turgut Şelalesi’ne de büyük ölçekte zarar vermişti. 2022 Mayıs ayı itibariyle yoğun turist akınına uğrayan şelale büyük ölçüde yaralarını sarmış durumda. Bir vadinin tabanından geçen şelale etrafındaki çınar ağaçları ve sarmaşıkların tekrar canlanması ile eski görünümüne kavuştu. Tek üzücü durum yanan çam ağaçlarının kendisini toparlayamaması oldu. Şelale etrafını kapatan bitki örtüsü adeta yanan yerleri gizlemeye çalışmış.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP