DOLAR 32,2826 0.01%
EURO 35,0350 -0.16%
ALTIN 2.473,170,29
BITCOIN 21392260,17%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’de yapay Ay inşa edildi

Çin’de yapay Ay inşa edildi

Çin'de gelecekteki Ay projelerini simüle etmek üzere düşük yerçekimi koşullarının benzerinin uygulandığı 'yapay ay' tesisi inşa edildi.

ABONE OL
Ocak 17, 2022 11:08
Çin’de yapay Ay inşa edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in düşük yerçekimi koşullarını simüle eden bir ‘yapay ay’ inşa etti. Tesisin Çin’in gelecekteki ay keşif görevlerinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi’nden bilim insanı Li Ruilin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Xuzhou’daki yapay ay projesinin önümüzdeki birkaç ay içinde resmi olarak başlatılmasının beklendiğini söyledi.

Li, projeyi dünyada türünün ilk örneği olarak nitelendirdi ve onunla birlikte ay simülasyonlarını tamamen yeni bir düzeye taşıdığını, çünkü yerçekiminin “istendiği kadar kaybedilebileceği” söyledi.

Deney alanı, 60 santimetre çapında mini bir ay içeren ve Dünya’nın yerçekiminin yaklaşık altıda biri kadar ay benzeri bir manyetik alan tarafından desteklenen bir vakum odasından oluşur.

Li, projenin Çin’de Ay operasyonları hazırlanmada önemli bir rol oynayacağını, bilim adamlarının ekipmanları test etmesine ve hatta Ay üzerinde test edilmesi maliyetli olabilecek yanlış hesaplamaları önlemesini sağladığını söyledi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP